Blogs

Blog

Zijn jouw evaluatiegesprekken nog een throwback naar de nineties?

Het jaarlijkse evaluatiegesprek is zo'n klassieker: soms een verhelderende babbel, soms een verrassingsaanval in loononderhandelingen. Met slechts 36,6% die het evaluatieproces effectief vindt, is het duidelijk: er is ruimte voor verbetering. Maar hoe?

Werknemerstevredenheid en -ervaringen meten? There’s a tool for that.

Een geëngageerde medewerker voelt zich goed en presteert beter, punt. Maar hoe houd je constant een vinger aan de pols? Ons antwoord: Laat slimme software voor jou werken.

Een heel krachtig team willen creëren. Da's menselijk.

“Mensen soigneren is een garantie op retentie”

Zorg dragen voor je menselijk kapitaal: vermoedelijk was het nooit zo belangrijk en actueel als nu. Het is één van de factoren die het succes van MENS verklaart, al zien oprichtster Delphine Vantomme en operationeel verantwoordelijke Sara Labath vooral een andere reden. “Wij zéggen niet alleen dat de mens centraal staat binnen onze organisatie, we doen ook álles om dat waar te maken.”

11 drijfveren die de betrokkenheid van jouw medewerkers verhogen

Iedere zaakvoerder of CEO droomt ervan: Een team van betrokken medewerkers die elke dag met een glimlach de werkdag aanvatten. Helaas is de realiteit binnen een bedrijf soms anders...

 

Executive search: hoe vind je de beste persoon voor de job?

Wanneer je een zoekopdracht naar een specifiek profiel start, ga je vanzelfsprekend op zoek naar de perfecte kandidaat voor je vacature. Maar wat als die geschikte kandidaat misschien niet actief op zoek is naar een nieuwe job? Hoe bereik je latent werkzoekend talent? Wij geven je 9 tips om de beste persoon voor de job te vinden door executive search.

The Employee Journey - van "trek me aan" tot "hou (van) me"

Wat zijn de verschillende fases en welke tools kan je inzetten om elke fase optimaal in te vullen? 

Onboarding - Goed begonnen is half gewonnen

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, luidt het cliché...

Een nieuwe generatie, een nieuw rekruteringsbeleid!

Een nieuwe generatie maakt zijn intrede op de arbeidsmarkt. Hou je rekruteringsbeleid up-to-date en sla moeiteloos young potentials aan de haak.

Dé ideale kandidaat dankzij een originele rekrutering

De perfecte kandidaat aanwerven is geen koud kunstje. Investeer daarom in een unieke rekruteringscampagne. Enkele  succesvolle voorbeelden zetten je alvast op weg.

De relatie tussen jou en je baas: een gekleurd verhaal

Een goede relatie met je baas is niet vanzelfsprekend. Ontdek welk kleurentype hij of zij is en hanteer deze inzichten om een fijne samenwerking op te bouwen. 

5 redenen waarom ervaren collega’s een zegen zijn!

Generation Z en X: ze zijn o zo verschillend, maar o zo complementair. Wij geven jou 5 redenen waarom samenwerken met ervaren collega’s écht een zegen kan zijn.

De impact van Covid-19 op HR

Dat de afgelopen maanden voor iedereen een rollercoaster waren, is het minste wat we kunnen zeggen. Covid-19, het coronavirus, laat zijn sporen na op elke sector en elk individu. Zo ook op HR, een combinatie van business en mensen. Wat is de blijvende impact? Waar moesten we ons noodgedwongen aan aanpassen als werkgever en werknemer? Wat hebben we hieruit geleerd?

5 handige tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

Op zoek naar een nieuwe job, of overweeg je om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Dan begint alles bij een goede zoektocht, waar hopelijk positieve respons op komt, zodat je op gesprek mag gaan. Op zich weet iedereen zo’n beetje hoe een sollicitatiegesprek verloopt, maar toch kunnen de zenuwen soms de bovenhand nemen. Met onze 5 tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek ben je alvast goed vertrokken!

WANNEER IS HET TIJD VOOR EEN NIEUWE JOB?

Wanneer je met trots je diploma in ontvangst neemt na jarenlang zwoegen op de schoolbanken, is het volgende doel zeer duidelijk: je wil zo snel mogelijk een job vinden, en bij voorkeur de job van je leven. Vroeger was dit vaak letterlijk ‘de job voor je hele leven’. 

Attitude en cultuur zijn essentieel

Een kandidaat mag dan nog de juiste ervaring en kennis in huis hebben, attitude en cultuur zijn al even essentieel voor een goeie match!

GEZONDHEID OP HET (THUIS)WERK

Als werkgever je mensen thuis moeten laten werken, of erger nog, noodgedwongen op werkloosheid moeten zetten, is allesbehalve leuk. De fysieke contacten, een gezellige babbel tijdens de lunchpauze en de afterwork op vrijdag vallen weg … Kortom, de sfeer is niet dezelfde en je hebt als werkgever minder voeling met de gemoedstoestand van je medewerkers.

HOE VIND IK DE JOB DIE BIJ ME PAST?

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, maar een job vinden die helemaal bij je past is niet altijd even evident. Met onze tips ben je alvast goed vertrokken.

METEN IS WETEN

HR kost geld. Gelukkig kan je alle HR-acties perfect meten en zien hoeveel elke zet opbrengt. We inspireren je graag met onze eigen KPI’s.

WAAROM JE EEN EXITGESPREK MOET VOEREN

Een exitgesprek is interessant om de reden van vertrek te achterhalen en hieruit te leren als bedrijf. We geven je enkele tips voor een goed exitgesprek.

HUISREGELS, EEN FIT VOOR JOUW BEDRIJF?

Vuile bedrijfswagens, te laat komen, ongeschikte kledij … Dat kan tot frustraties leiden bij je medewerkers. Huisregels zijn dan een goede oplossing.

HET RECHT OM VERGETEN TE WORDEN

GDPR (General Data Protection Regulation), of in het Nederlands AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), is tegenwoordig overal. Vanaf mei 2018 moet elke onderneming er dan ook rekening mee houden. Maar wat is dat nu precies? En hoe zal het de werking van jouw onderneming beïnvloeden? We vatten het graag kort voor je samen.

WOON-WERKVERKEER: DE UITDAGING VAN DE TOEKOMST

Woon-werkverkeer leidt vaak tot frustraties en vooral veel tijdverlies. Als werkgever kan je baat hebben bij online mogelijkheden en thuiswerk. Lees onze tips!

HET BELANG VAN EEN GOED EMPLOYER BRAND

Employer branding is het creëren van een werkgeversidentiteit en die uitdragen, zowel naar interne medewerkers als naar potentiële medewerkers toe.

ONBOARDING: NIEUWE MEDEWERKER WELKOM HETEN

Een nieuwe medewerker welkom heten is heel belangrijk en doe je best op basis van een plan. Dat proces noemen we onboarding. Ontdek onze tips.

ZO ZET JE JOUW VACATURE IN DE PICTURE!

Het is druk in rekruteringsland. Het aantal openstaande vacatures blijft stijgen, terwijl de zoektocht naar de geschikte medewerkers dé uitdaging blijft voor elke onderneming. Naast een sterke employer brand, een rekruteringsplan per vacature en de nodige partnerships met externe kantoren, blijft een goede vacature essentieel om die witte raaf te vinden. Hoe schrijf je nu een vacature die écht in het oog springt? We geven je graag vijf praktische tips.

ONDERHANDEL ALARM

De herfst is in het land. Dagen worden natter en kouder. Vaak betekent deze periode ook dat het tijd is om de samenwerking met je rekruteringspartners te evalueren en onderhandelingen te voeren voor volgend jaar.