De relatie tussen jou en je baas: een gekleurd verhaal

Iedereen is verschillend en op de werkvloer kan dat al eens botsen. Daarom krijgen veel leidinggevenden en commerciële profielen allerlei opleidingen over hoe ze met anderen moeten omspringen. Een ‘blauwe’ persoon benader je immers anders dan een ‘rode’ persoon. De verschillende types vereisen een andere aanpak. Kunnen inschatten hoe de andere zal reageren, is een fantastisch hulpmiddel om een optimale samenwerking te creëren, en ook voor werknemers is het een verademing als ze weten hoe hun leidinggevende in elkaar zit. Ken jij je baas door en door? Misschien herken je wel enkele eigenschappen. 

Het bekende kleurenmodel van Carl Jung

Carl Jung, een Zwitserse psychiater en psycholoog, ontwikkelde het bekende Insights Discovery model, een persoonlijkheidsmodel met vier kleuren. Elk individu beschikt over bepaalde aspecten van deze vier kleuren. De ene heeft bijvoorbeeld wat meer rood, terwijl de andere voornamelijk groen uitstraalt. De kleurencombinaties zijn voor ieder van ons verschillend, waardoor we bijgevolg ook anders reageren en verschillend gedrag vertonen. Je bent immers een uniek individu waardoor je ook graag op een specifieke manier wordt benaderd.

Omringd door slechte bazen 

Ook Thomas Erikson verwijst in zijn boek ‘Omringd door slechte bazen’ naar een dergelijk kleurenmodel om te leren communiceren met leidinggevenden en collega’s. Ontdek welk type bij jouw baas hoort

Blauw 

Een ‘blauwe’ baas neemt steevast doordachte beslissingen. Het probleem wordt aan een grondige analyse onderworpen. Dankzij de vele details die hij of zij verzamelt velt hij een objectief oordeel. Zo’n blauwe baas kan echter afstandelijk, koud en besluiteloos overkomen.

TIP! Wees steeds goed ingelezen en voorbereid en let op de details.  

 

Rood

Een ‘rode’ baas stapt recht op zijn doel af en beschikt over een sterke missie en visie. Dankzij zijn enthousiasme neemt hij ook de volledige omgeving mee in zijn avontuur. Aan enthousiasme dus absoluut geen gebrek. Soms kan een rode baas echter dominant en opdringerig overkomen.

TIP! Bepaal steeds het allerbelangrijkste van je boodschap en start op die manier je gesprek.

 

Groen

Een ‘groene’ baas is écht zorgend waardoor ieders standpunt van belang is en steevast wordt meegenomen in de besluitvorming. Hij of zij hecht bovendien niet alleen veel waarde aan het individu, maar ook aan diepgaande relaties. Zijn of haar geduldige karakter kan echter leiden tot vermijdend en afwachtend gedrag.

TIP! Zit je met kritiek? Neem je groene baas dan even apart en pak het rustig aan.  

Geel

Een gele baas zoekt  regelmatig mensen op en geniet van hun gezelschap. Tijd investeren in het aanmoedigen van zijn of haar medewerkers is dagelijks kost. Doordat zo’n baas zich echter vaak tussen medewerkers bevindt en een ongeremd enthousiasme uitstraalt, gaat deze soms overhaast en chaotisch te werk.

TIP! Durf grapjes maken en lachen. Je gele baas haalt daar energie uit!

 

Ik herken de kleur van mijn baas, en nu?

Het kleurenmodel is een hulpmiddel om bepaalde type mensen op een optimale manier te benaderen. Let op, het is géén exacte wetenschap. Daarnaast is niemand ooit slechts 1 kleur. Het gaat hier over een voorkeursstijl in communicatie. Het geeft je echter wel handvaten om bepaalde acties, reacties en gedragingen beter te kunnen begrijpen én te plaatsen. Reageert je ‘rode’ baas nogal kort, dan bevindt hij of zij zich mogelijk in een stressmoment.

Praat jij graag over koetjes en kalfjes, maar merk je dat je baas daar eerder weigerachtig tegenover staat? Misschien heeft hij vooral blauwe kenmerken en komt hij dus wel vaker afstandelijk over. Op een ‘groene’ baas afstappen met tal van cijfermateriaal en grafieken? Dan loop je hoogstwaarschijnlijk tegen een muur. Hij of zij is immers erg relatiegericht en heeft meer oog voor de impact van die cijfers op zijn medewerkers en klanten.

Wil je meer inzichten over je eigen persoonlijkheid of die van je werkgever? Onze deur staat altijd open voor een goed gesprek! Mail vrijblijvend naar vraaghet@mens.be.