Blog

Zijn jouw evaluatiegesprekken nog een throwback naar de nineties?

Het jaarlijkse evaluatiegesprek is zo'n klassieker: soms een verhelderende babbel, soms een verrassingsaanval in loononderhandelingen. Met slechts 36,6% die het evaluatieproces effectief vindt, is het duidelijk: er is ruimte voor verbetering. Maar hoe?

Werknemerstevredenheid en -ervaringen meten? There’s a tool for that.

Een geëngageerde medewerker voelt zich goed en presteert beter, punt. Maar hoe houd je constant een vinger aan de pols? Ons antwoord: Laat slimme software voor jou werken.

Een heel krachtig team willen creëren. Da's menselijk.

“Mensen soigneren is een garantie op retentie”

Zorg dragen voor je menselijk kapitaal: vermoedelijk was het nooit zo belangrijk en actueel als nu. Het is één van de factoren die het succes van MENS verklaart, al zien oprichtster Delphine Vantomme en operationeel verantwoordelijke Sara Labath vooral een andere reden. “Wij zéggen niet alleen dat de mens centraal staat binnen onze organisatie, we doen ook álles om dat waar te maken.”

11 drijfveren die de betrokkenheid van jouw medewerkers verhogen

Iedere zaakvoerder of CEO droomt ervan: Een team van betrokken medewerkers die elke dag met een glimlach de werkdag aanvatten. Helaas is de realiteit binnen een bedrijf soms anders...

 

Executive search: hoe vind je de beste persoon voor de job?

Wanneer je een zoekopdracht naar een specifiek profiel start, ga je vanzelfsprekend op zoek naar de perfecte kandidaat voor je vacature. Maar wat als die geschikte kandidaat misschien niet actief op zoek is naar een nieuwe job? Hoe bereik je latent werkzoekend talent? Wij geven je 9 tips om de beste persoon voor de job te vinden door executive search.

The Employee Journey - van "trek me aan" tot "hou (van) me"

Wat zijn de verschillende fases en welke tools kan je inzetten om elke fase optimaal in te vullen? 

Leer onze HR-specialist Jasper kennen!

Een sterke persoonlijke aanpak, ruimte om te groeien & te ondernemen en open communicatie. 

Dit zijn maar enkele van de redenen waarom Jasper voor MENS koos! 

LEER ONZE HR-SPECIALIST DEBORA KENNEN!

Ondertussen is Debora iets meer dan een maand aan de slag bij MENS! Maak kennis met onze jongste telg! 

Onboarding - Goed begonnen is half gewonnen

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken, luidt het cliché...

LEER ONZE ACCOUNT MANAGER CHARLOTTE KENNEN!

Wat zijn we trots te mogen verkondigen dat we Charlotte erbij hebben in ons team. Charlotte haar doel is om van iedere organisatie een MENS ambassadeur maken! Welkom Charlotte

HOE VRAAG JE OPSLAG IN CORONATIJDEN?

Kan je je werkgever om opslag vragen in crisistijden? Hoe pak je dat aan en hoe verhoog je je slaagkansen? MENS geeft je graag concrete tips. Succes!

Een nieuwe generatie, een nieuw rekruteringsbeleid!

Een nieuwe generatie maakt zijn intrede op de arbeidsmarkt. Hou je rekruteringsbeleid up-to-date en sla moeiteloos young potentials aan de haak.

MENS sponsort ION ladies basketploeg in Waregem

MENS is sponsor van de ION ladies basketploeg. De reden waarom vertellen we in deze movie.

 

LEER ONZE HR-SPECIALIST INSE KENNEN!

Opnieuw mogen we een talent verwelkomen in ons team! Met haar positief kritisch ingestelde persoonlijkheid, gaat Inse geen enkele HR vraag uit de weg!

Dé ideale kandidaat dankzij een originele rekrutering

De perfecte kandidaat aanwerven is geen koud kunstje. Investeer daarom in een unieke rekruteringscampagne. Enkele  succesvolle voorbeelden zetten je alvast op weg.

LEER ONZE HR-SPECIALIST BO KENNEN!

Onze nieuwste aanwinst Bo heeft al enkele jaren ervaring in HR achter de rug en is klaar voor deze nieuwe uitdaging die haar op het lijf is geschreven!

De relatie tussen jou en je baas: een gekleurd verhaal

Een goede relatie met je baas is niet vanzelfsprekend. Ontdek welk kleurentype hij of zij is en hanteer deze inzichten om een fijne samenwerking op te bouwen. 

5 redenen waarom ervaren collega’s een zegen zijn!

Generation Z en X: ze zijn o zo verschillend, maar o zo complementair. Wij geven jou 5 redenen waarom samenwerken met ervaren collega’s écht een zegen kan zijn.

De impact van Covid-19 op HR

Dat de afgelopen maanden voor iedereen een rollercoaster waren, is het minste wat we kunnen zeggen. Covid-19, het coronavirus, laat zijn sporen na op elke sector en elk individu. Zo ook op HR, een combinatie van business en mensen. Wat is de blijvende impact? Waar moesten we ons noodgedwongen aan aanpassen als werkgever en werknemer? Wat hebben we hieruit geleerd?

5 handige tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek

Op zoek naar een nieuwe job, of overweeg je om een nieuwe uitdaging aan te gaan? Dan begint alles bij een goede zoektocht, waar hopelijk positieve respons op komt, zodat je op gesprek mag gaan. Op zich weet iedereen zo’n beetje hoe een sollicitatiegesprek verloopt, maar toch kunnen de zenuwen soms de bovenhand nemen. Met onze 5 tips voor een geslaagd sollicitatiegesprek ben je alvast goed vertrokken!

WANNEER IS HET TIJD VOOR EEN NIEUWE JOB?

Wanneer je met trots je diploma in ontvangst neemt na jarenlang zwoegen op de schoolbanken, is het volgende doel zeer duidelijk: je wil zo snel mogelijk een job vinden, en bij voorkeur de job van je leven. Vroeger was dit vaak letterlijk ‘de job voor je hele leven’. 

Ontslaan door covid-19, waar begin je?

Het coronavirus heeft bij heel wat bedrijven veel schade aangericht. Ontslagen door Covid-19 zijn soms onvermijdelijk. Zo begin je eraan.

Attitude en cultuur zijn essentieel

Een kandidaat mag dan nog de juiste ervaring en kennis in huis hebben, attitude en cultuur zijn al even essentieel voor een goeie match!

Veiligheid op het werk na de lockdown

Veiligheid op het werk krijgt in coronatijden een nieuwe invulling. We geven je tips om weer veilig aan het werk te kunnen na de lockdown.

GEZONDHEID OP HET (THUIS)WERK

Als werkgever je mensen thuis moeten laten werken, of erger nog, noodgedwongen op werkloosheid moeten zetten, is allesbehalve leuk. De fysieke contacten, een gezellige babbel tijdens de lunchpauze en de afterwork op vrijdag vallen weg … Kortom, de sfeer is niet dezelfde en je hebt als werkgever minder voeling met de gemoedstoestand van je medewerkers.

HOE VIND IK DE JOB DIE BIJ ME PAST?

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging, maar een job vinden die helemaal bij je past is niet altijd even evident. Met onze tips ben je alvast goed vertrokken.

DAG VAN DE CREATIVITEIT: CREATIEF SOLLICITEREN

Vandaag vieren we de dag van de creativiteit. En creatief zijn we met z’n allen de voorbije weken, nu we plots thuis moeten werken met kinderen in de buurt, klanten nog steeds op hetzelfde kwaliteitsniveau moeten blijven bedienen vanop een afstand, veiling in contact proberen te blijven met vrienden en familie …

EEN NIEUWE JOB STARTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Nathalie startte bij MENS net voor het coronavirus toesloeg. Het is niet evident om als nieuweling plots weer thuis te zitten. Lees hoe zij dit zelf ervaart.

LEER ONZE HR-SPECIALIST NATHALIE KENNEN!

Onze nieuwste aanwinst Nathalie heeft al enkele jaren ervaring in de HR achter de rug en is klaar voor deze nieuwe uitdaging die haar op het lijf is geschreven!

METEN IS WETEN

HR kost geld. Gelukkig kan je alle HR-acties perfect meten en zien hoeveel elke zet opbrengt. We inspireren je graag met onze eigen KPI’s.

WAAROM JE EEN EXITGESPREK MOET VOEREN

Een exitgesprek is interessant om de reden van vertrek te achterhalen en hieruit te leren als bedrijf. We geven je enkele tips voor een goed exitgesprek.

DE KMO-GROEISUBSIDIE IN EEN NOTENDOP

Groeien als kmo? Als je een strategische partner inschakelt, kom je in aanmerking voor de kmo-groeisubsidie. We beschrijven wat dat is in een notendop.

HUISREGELS, EEN FIT VOOR JOUW BEDRIJF?

Vuile bedrijfswagens, te laat komen, ongeschikte kledij … Dat kan tot frustraties leiden bij je medewerkers. Huisregels zijn dan een goede oplossing.

HET RECHT OM VERGETEN TE WORDEN

GDPR (General Data Protection Regulation), of in het Nederlands AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), is tegenwoordig overal. Vanaf mei 2018 moet elke onderneming er dan ook rekening mee houden. Maar wat is dat nu precies? En hoe zal het de werking van jouw onderneming beïnvloeden? We vatten het graag kort voor je samen.

LEER ONZE HR-SPECIALIST LIZA KENNEN!

Onze nieuwste aanwinst Liza heeft al enkele jaren ervaring in rekrutering en selectie, payroll, loonbeleid, employer branding en nog tal van andere HR-specialisaties.

WOON-WERKVERKEER: DE UITDAGING VAN DE TOEKOMST

Woon-werkverkeer leidt vaak tot frustraties en vooral veel tijdverlies. Als werkgever kan je baat hebben bij online mogelijkheden en thuiswerk. Lees onze tips!

EEN NIEUW JAAR, EVEN TIJD VOOR ZELFREFLECTIE

2019 komt eraan. Vorig jaar hebben we veel bijgeleerd, zeker ook over het belang van een goede voorbereiding om het beste uit een meeting te halen.

LEER ONZE HR-SPECIALIST DAGMAR KENNEN!

Let’s meet Dagmar, onze nieuwste aanwinst. In deze blog vertelt ze wat meer over zichzelf, haar kijk op rekrutering en hoe het is om bij MENS te werken.

12 PROCESOPERATOREN VOOR OLEON

Dat MENS van een stevige uitdaging houdt, wisten jullie misschien al. Toen chemiebedrijf Oleon uit Oelegem en Ertvelde ons vroeg om maar liefst twaalf procesoperatoren voor hen te zoeken, gingen we de uitdaging meteen aan.

HET BELANG VAN EEN GOED EMPLOYER BRAND

Employer branding is het creëren van een werkgeversidentiteit en die uitdragen, zowel naar interne medewerkers als naar potentiële medewerkers toe.

ONBOARDING: NIEUWE MEDEWERKER WELKOM HETEN

Een nieuwe medewerker welkom heten is heel belangrijk en doe je best op basis van een plan. Dat proces noemen we onboarding. Ontdek onze tips.

ZO ZET JE JOUW VACATURE IN DE PICTURE!

Het is druk in rekruteringsland. Het aantal openstaande vacatures blijft stijgen, terwijl de zoektocht naar de geschikte medewerkers dé uitdaging blijft voor elke onderneming. Naast een sterke employer brand, een rekruteringsplan per vacature en de nodige partnerships met externe kantoren, blijft een goede vacature essentieel om die witte raaf te vinden. Hoe schrijf je nu een vacature die écht in het oog springt? We geven je graag vijf praktische tips.

EEN NIEUW JAAR, EEN GOED BEGIN

Een nieuw jaar, een goed begin om nieuwe doelstellingen en een plan van aanpak te bepalen tijdens een taakstellingsgesprek met je medewerker.

IT'S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR

December, een feestperiode, maar ook het ideale moment om stil te staan bij je retentiebeleid. Voer een goed gesprek met je medewerkers en hou hen aan boord!.

ONDERHANDEL ALARM

De herfst is in het land. Dagen worden natter en kouder. Vaak betekent deze periode ook dat het tijd is om de samenwerking met je rekruteringspartners te evalueren en onderhandelingen te voeren voor volgend jaar.

5 TIPS VOOR REKRUTERING ANNO 2017

Anno 2017 is het niet altijd evident om de juiste mens met de juiste vacature te matchen. We worden overspoeld door vacatures, we leven in een steeds digitalere maatschappij, contacten zijn vluchtiger dan ooit

HET VERHAAL ROND EN DE MENSEN ACHTER MENS

Op kerstavond 2016 besloot ik dat het tijd was voor verandering. Ik wilde mijn ervaring in aanwervingen en mijn eigen waarden bundelen in mijn eigen project: MENS.