Woon-werkverkeer: de uitdaging van de toekomst.

Hoe hard Studio Brussel ook haar best doet met de “filefuif”, aangenaam is het drukke verkeer nooit. Sterker nog, op professioneel vlak zorgt het voor heel wat tijdverlies.

Ikzelf verlies drie dagen per week al minstens 2 uur in de auto, maar gebruik die tijd nuttig om allerlei calls te doen (hands-free uiteraard).

Maar is dit voor iedereen mogelijk? Of zijn er andere oplossingen?

De meest voor de hand liggende optie is het openbaar vervoer. Wanneer je werkt vanuit een grootstad, is het vaak sneller om de trein te nemen, dan om de snelwegen te trotseren tijdens de ochtendspits. Bovendien is het op de trein mogelijk om al te starten aan je werkdag via je laptop of GSM.

Niet iedere locatie is helaas gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De trein of bus is dus niet voor iedereen 'the way to go’. Dan maar aan het carpoolen gaan? Ook deze optie heeft zijn pro en contra’s. Het is kostenefficiënt, en vaak fijner dan alleen op weg gaan, maar ook minder flexibel voor de collega’s die samen uit en samen thuis moeten zijn.  

Gaan we dan binnenkort massaal voor een job dicht bij huis? We staan alsmaar langer in de file, en steeds vaker wil men uit principe niet meer dagelijks naar de wagen grijpen. Alleen is het in tijden van de ‘war for talent’ al moeilijk genoeg om geschikte werknemers of jobs te vinden. Als we gezamenlijk gaan beslissen dat we ons niet langer willen verplaatsen voor onze job, maakt dit de zoektocht extra uitdagend.

Misschien is het dan ook een optie om de verplaatsing niet alleen efficiënter te maken, maar volledig weg te nemen. Wil jij als werkgever de impact van de files verminderen? Probeer dan waar mogelijk te vergaderen via conference calls, op te leiden via webinars, video content en online platformen… Heel wat zaken kunnen tegenwoordig digitaal beheerd worden. Of heb je al nagedacht over de optie 'home-office'? Thuiswerk biedt zeker een aantal voordelen zoals verhoging van de productiviteit, geconcentreerd werken en een bijdrage aan een goede work-life balance. 

En als woon-werkverkeer nu net het grote probleem is binnen jouw organisatie, dan kan dit wel eens jouw oplossing zijn.

 

Een goed gesprek hierover voeren?

Contacteer MENS.

14.01.2019 Delphine Vantomme - MENS