Vacature in the picture...

Het zijn drukke tijden in ‘rekruteringsland’. Het aantal openstaande vacatures blijft stijgen en de zoektocht naar geschikte medewerkers blijft dé uitdaging voor elke onderneming.

Naast tal van andere zaken zoals een goed employer brand, een rekruteringsplan per vacature, partnerships met externe kantoren uitbouwen, … blijft een goede vacature schrijven essentieel om net die éne witte raaf te vinden.

Maar hoe pak je dit nu aan? Hoe schrijf je een vacature die in het oog springt? Hieronder alvast 5 praktische tips.

 

TIP 1: online leesgedrag

Wie denkt dat een sollicitant de volledige vacature van A tot Z leest, die heeft het verkeerd voor. Elke online bezoeker scant als het ware je vacature. Met deze wetenschap in het achterhoofd, hou je best rekening met onderstaande tips:

  • De belangrijkste informatie zet je bovenaan, na enkele seconden beslist de kandidaat immers om al dan niet verder te lezen.
  • Vermijd ellenlange zinnen, maar wees kort en bondig.
  • Maak je tekst overzichtelijk door het gebruik van tussentitels en alinea’s, zet belangrijke begrippen in het vet en maak gebruik van bullet points, ..

 

TIP 2: Ken je doelgroep

Het is belangrijk om te weten wat je doelgroep beweegt. Zijn het flexibele werktijden, een bonussysteem of doorgroeimogelijkheden? Ga op onderzoek en praat met iemand die de functie uitoefent waarvoor jij moet schrijven. Bevraag wat zij/hij belangrijk vinden en verwerk deze informatie in een aantal unique selling points.

 

TIP 3: De opbouw in je vacature

Elke vacature heeft een bepaalde opbouw die je best respecteert. Gezien we de belangrijkste informatie bovenaan plaatsen, dan ziet de opbouw van je vacature er als volgt uit:

* Functie-titel: durf hier creatief te zijn en trek de aandacht van je doelgroep.

* Intro = pitch: hier ga je als het ware de kandidaat ‘teasen’ om verder te lezen. Een tip hier is om een aantal vragen te stellen waar de kandidaat zich meteen aangetrokken voelt ‘Ben jij ook zo enthousiast als je een deal verzilvert?'

* Functie: Vermijd hier klassieke tekst, maar doe aan storytelling.

* Profiel: Wie zoeken we? Hier kan het gebruik van bullet points een leuke afwisseling zijn.

* Aanbod: Wat bieden wij? Loon, opleiding, doorgroeipaden, … zijn zaken die in deze fase aan bod komen.

* Over ons: bedrijfsinfo en info over het team waar de kandidaat in terecht komt, …

* Call-to-action: hier beschrijf je kort en bondig de sollicitatieprocedure.

 

TIP 4: Doe aan storytelling

Vertel aan je toekomstige medewerker hoe een dag binnen jouw bedrijf eruit ziet. Kies hier niet voor een lijst met opgesomde taken, maar creeër een duidelijk beeld hoe de dagindeling verloopt.

 

TIP 5: Maak je vacature persoonlijk

Spreek je kandidaat direct aan. Vermijd termen zoals ‘de kandidaat die we zoeken heeft een bachelor diploma op zak, maar gebruik ‘je bent in het bezit van een bachelor diploma’… Ook termen zoals U en UW maken de vacature een stuk afstandelijker. Deze persoonlijke aanpak zorgt voor een instant connectie met de kandidaat.

Ik hoor je al denken. Niet zo evident en het vraagt toch wat voorbereidingstijd. Maar zoals het spreekwoord zegt… Oefening baart kunst.

Hulp nodig?

Contacteer MENS

www.mens.be

06.02.2018 Delphine Vantomme - MENS