Rekrutering anno 2017 door de ogen van MENS. 5 tips!

Het is niet evident om anno 2017 de juiste mens met de juiste vacature te matchen. We worden overspoeld door vacatures, we leven in een maatschappij waarin alles online gestuurd wordt, contacten zijn vluchtiger dan ooit, het aanbod voor de sollicitant is groot, heel groot, én goede kandidaten zijn schaars…

We zijn het er allemaal unaniem over eens: rekrutering anno 2017 is een helse klus!

In MENSEN-taal, hieronder 5 tips die je als bedrijf kunnen helpen om die vacatures makkelijker ingevuld te krijgen.

Want laat ons eerlijk zijn… Goede medewerkers zijn essentieel voor je bedrijf.

 

TIP 1: Maak gebruik van slimme rekruteringswapens.

De tijd van ‘post & pray’ is voorbij. Maak als bedrijf, per profiel, een plan van aanpak op. Het aanbod aan rekruteringskanalen is enorm. Zet in op de juiste kanalen, zo strijd je met de juiste wapens om net die éne witte raaf te vinden.

 

TIP 2: Het belang van employer branding.

De tijd dat sollicitanten enkel kiezen voor een bedrijf dat een goed loon biedt en dichtbij hun woonplaats ligt is voorbij. Zet daarom in op je employer brand. Laat de sollicitanten voelen waarom het nu net zo leuk werken is binnen jouw bedrijf. Onderzoek de waarden van je bedrijf, zodat jouw toekomstige medewerker zich hiermee kan matchen.

 

TIP 3: Hard skills zijn belangrijk, maar attitude en persoonlijkheid misschien nog nét iets meer.

Maak je vacature persoonlijk en ga op onderzoek. Welke persoonlijkheid, welke hobby’s, welke interesses moet de ideale kandidaat bezitten voor jouw vacature? Op deze manier maak je niet alleen de juiste match met je vacature maar ook met het team waarin de kandidaat terecht komt. Want competenties kan je aanleren, een matching attitude helaas niet.

 

TIP 4: Maak gebruik van je eigen netwerk.

Er ooit al aan gedacht om out-of-the-box acties rond rekrutering op te zetten? Een originele handtekening in je mails, social media of zelfs een incentive uitwerken voor het eigen personeel, kunnen je helpen om net die éne geschikte kandidaat te vinden.

 

TIP 5: Zoek matching rekruteringspartners.

Neem de tijd om research te verrichten. Neem je een interim of een selectiekantoor onder de arm? Elk kantoor heeft zijn eigen accenten. Welke service bieden zij jou? Matcht hun DNA met jouw bedrijf? En vooral: tegen welke prijs? Het is enkel als je een partnership uitbouwt, dat je je return on investment zal verhogen! 

Wens je advies hierover? Contacteer MENS 

www.mens.be

 

 

28.09.2017 Delphine Vantomme - MENS