Let's meet Dagmar...

 

Delphine vroeg me om een blog te schrijven.. HELP!

Een blog schrijven… Laat me een diepgaand interview afnemen, geen probleem. Zelfs spreken voor een grote groep… een koud kunstje… Maar een blog schrijven… Daarvoor moet ik echt uit mijn comfortzone stappen!  Gelukkig is Delphine er. Degene die me op het hart drukt dat wanneer je de comfort zone verlaat, je groeit als MENS.

Maar wie is Dagmar nu?

Ik zou mezelf omschrijven als een enthousiaste flapuit. Gedreven met een niet te beschrijven passie voor HR. Het is fantastisch om elke dag mee te kunnen bouwen aan een omgeving waar elke medewerker zich thuis voelt. Perfectie bestaat niet, maar het is leuk om ernaar te streven.

Een gepassioneerde youngster met 3 jaar ervaring in de wereld van rekrutering en selectie. Het matchen van de juiste kandidaat aan de nood van je klant… Een uitdaging van formaat anno 2018, dat kan ik je wel vertellen. Maar na 3 jaar was het echter tijd voor iets nieuws. Een uitdaging waarin mijn innerlijke drive naar ondernemerschap zich ten volle zou in kunnen uitleven.

De inhoud van een functie is voor mij persoonlijk (en hoogstwaarschijnlijk voor velen) echter niet het enige wat van tel is. Organisatiecultuur speelt tenslotte een even grote rol in een beslissing.

Een cultuur bepaalt immers voor een stukje mee hoe gelukkig je medewerkers zijn. En een tevreden medewerker is er eentje die je zaken doet bloeien. Mensgerichtheid is één van de zeven ‘cornerstones’ van een cultuur en voor mij is dit dé belangrijkste. Ik floreer nu eenmaal in een omgeving waarin men rekening houdt met zijn mensen.

Op een dag krijg je dan een telefoontje MENS. Een onderneming die het belang van menselijke relaties durft te onderstrepen.

Het kan niet beter toch?

En nu reeds een maand aan de slag en ik moet zeggen… Het voelt geweldig!

Ik kijk er dan ook naar uit om samen met onze klanten een antwoord te formuleren op elk HR-vraagstuk. Van rekrutering en selectie tot het laten groeien van je medewerkers en zelfs sparren over de één van de 7 cornerstones.

 

Een goed gesprek hierover voeren?

Contacteer MENS

www.mens.be

 

 

23.10.2018 Dagmar De Naghel - MENS