LEER ONZE HR-SPECIALIST NATHALIE KENNEN!

Starten bij MENS, dat betekent jezelf voorstellen met een blog. Ik wist op voorhand dat ik er niet aan zou kunnen ontsnappen!

Ik kan mezelf het beste omschrijven als een kritische optimist. Ik probeer steeds het beste te maken van een situatie, door vooral kritisch mee te denken en ernaar te streven iets beters af te leveren dan het initiële idee. Als dat niet mooi gezegd is!

Mijn omgeving omschrijft me wellicht als zorgzaam, grappig, altijd zin in een gezellig wijntje, maar ook workaholic en ambitieus. Als je doet wat je graag doet, dan voelt het natuurlijk niet als werken, dus ze hebben misschien wel een beetje gelijk: ik durf mij nogal te ‘smijten’. HR is voor mij gewoon zo’n boeiende sector waarin geen elke dag dezelfde is. Het is meer een passie dan een job.

Tijdens mijn eerste gesprek met Delphine voelde ik meteen een goeie klik met MENS. Zeker toen ze me vroeg wat ‘commercieel zijn’ voor mij betekent. Voor mij staat dat gelijk aan kwaliteit: een kwalitatieve relatie opbouwen met een bedrijf, een klant, de mens erachter.

Als ik terugkijk op mijn ervaring in rekrutering en selectie, heb ik heel wat leuke en interessante dingen mogen doen: vacatures bevragen en opstellen, kandidaten interviewen, werknemers met werkgevers matchen, netwerken, payroll, contracten opmaken, een nieuw applicant tracking systeem mee opzetten, opleidingen geven … noem maar op.  

Wanneer iemand me vroeg wat ik het meest boeiende vond aan mijn job, dan beschreef ik echter geen taken, wel momenten. Het moment dat ik voor een bedrijf niet zomaar iemand was die personeel aanleverde, maar iemand werd die het vertrouwen kreeg om hen aan mensen te helpen die pasten binnen hun cultuur, visie, waarden en uiteraard het vooropgestelde functieprofiel. Kortom, het moment dat de samenwerking een partnership werd, daar kijk ik altijd trots en voldaan naar terug. En laat dat nu net perfect matchen met de visie van MENS: een duurzame samenwerking nastreven door dichtbij en on site te werken om zo echt kwaliteit en advies op maat te kunnen geven. 

Ik ben er klaar voor, jullie ook? Ik maak graag met jullie kennis via vraaghet@mens.be.