EEN NIEUWE JOB STARTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Aan het woord: Nathalie

Een nieuwe job, een nieuwe start. Vaak is dat ook een spannende tijd die gepaard gaat met ongelofelijk veel enthousiasme en waar alles perfect is ingepland, zoals dat van HR-mensen verwacht wordt. Een opleidingstraject, het onboardingproces, meelopen met collega’s om de praktijk te leren, een eerste eigen project … Alles liep goed en ik was helemaal klaargestoomd om een volledige agenda te vullen. De nieuwe projecten zaten in de pipeline, de opstart was voorzien in de week van 16 maart en toen … Corona.

Niemand had dit zien aankomen, en ik evenmin. Ik ben als persoon erg ambitieus en had er ongelofelijk veel zin in om te tonen wat ik in mijn mars had en om zeer veel bij te leren. Ik wilde mijn grenzen aftasten, verruimen … Een beetje ploeteren, mezelf tegenkomen en dan uiteindelijk een kwalitatief resultaat afleveren. Daar krijg ik energie van!

En hier zit ik dan: thuis in quarantaine zoals het hoort. Ik werk zoveel mogelijk vanop afstand, maar de intensieve opstart die voorzien was zal nog even moeten wachten. Helaas. Uitstel is uiteraard geen afstel, maar toch voel ik me wat schuldig. De opstart van een nieuwe werknemer is voor elk bedrijf een investering. En voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik kan tonen dat de investering in mij de moeite waard is. Dit zal nu helaas wat langer op zich laten wachten. Ik kan er niks aan doen, COVID-19 was niet mijn idee, maar toch vreet dit wat aan mij.

Hoe moet je hier nu effectief mee omgaan? Ik denk dat dit voor iedereen anders is, maar voor mij speelt mijn fantastisch team hierin een zeer grote rol. Mijn collega’s en mijn baas, ook al hoort Delphine dat woordje niet zo graag, staan altijd voor me klaar, nu al! Ik kan open communiceren en mijn onzekerheden op tafel leggen. Nog voor ik er zelf over kon nadenken, werd me al gevraagd hoe ik me hierbij voel. Ik werd in deze hectische periode als nieuweling niet vergeten, en dat doet deugd. Daarnaast zijn we gelukkig zeer wendbaar in onze dagdagelijkse job en dus ook in deze situatie.

Ik kan mijn honger voorlopig stillen met online opleidingen, MENS ondersteunen door het uitwerken van een socialemediastrategie … Zaken die we in de ‘normale’ drukte achteruit schuiven omdat we er te weinig tijd voor hebben. Ook leuk zijn onze online workouts die we als team samen doen om toch wat gezond te blijven en vooral niet knettergek te worden. Op die manier kan ik er hierna dubbel en dik invliegen. Plannen, herplannen en dus zeer flexibel zijn in deze periode is absoluut noodzakelijk.

Ik kreeg dit inzicht niet zelf, maar heb het te danken aan dat fantastische team van MENS. Samengevat: blijf communiceren, blijf praten over hoe je je voelt en laat je vooral steunen. Dat hebben we nu allemaal nodig, op welk vlak dan ook!

Een call met me inplannen om eens te sparren over deze corona-uitdaging? Mail vrijblijvend naar vraaghet@mens.be.