DE KMO-GROEISUBSIDIE IN EEN NOTENDOP

Ontwikkel je een innovatief product? Zet je in op internationalisering? Of maak je een andere groeisprong? Met andere woorden, staat jouw bedrijf op een kantelmoment? Dan kom je als kmo misschien wel in aanmerking voor de kmo-groeisubsidie.

Wat is de kmo-groeisubsidie?

Deze subsidie helpt kmo’s om te groeien dankzij een financieel duwtje in de rug van tot wel € 25.000! Met dit bedrag kan je een externe dienstverlener inschakelen, zoals een consultant, of een strategische medewerker aanwerven. Uiteraard komen bij deze subsidies enkel voorwaarden kijken:

  • Je mag de strategische kennis nog niet in huis hebben. Wil je een nieuwe markt aanboren, maar ken jij als zaakvoerder al de kneepjes van het vak? Dan kom je wellicht niet in aanmerking voor deze subsidie.

  • De externe dienstverlener of nieuwe medewerker moet op strategisch niveau inspraak hebben in je bedrijf. Voor de lancering van een nieuw product of het betreden van een nieuwe markt kan een accountmanager met tonnen ervaring misschien wel je zaak vooruithelpen, maar deze persoon zal geen invloed hebben op je strategie. Ook in dat geval ontvang je geen groeisubsidie.

Laat je bijstaan door een expert

Een subsidiedossier uitschrijven is een vak apart. Laat je bij voorkeur bijstaan door een expert. Zo zijn niet alleen je slaagkansen aanzienlijk groter, je bespaart er zelf ook een pak tijd en moeite door.

Hulp of meer informatie nodig? Stel je vraag via vraaghet@mens.be.