5 TIPS VOOR REKRUTERING ANNO 2017

Anno 2017 is het niet altijd evident om de juiste mens met de juiste vacature te matchen. We worden overspoeld door vacatures, we leven in een steeds digitalere maatschappij, contacten zijn vluchtiger dan ooit… Het aanbod voor de kandidaat is groot, heel groot, terwijl goede kandidaten steeds schaarser worden.

We zijn het er wellicht unaniem over eens: rekrutering anno 2017 is lang niet vanzelfsprekend. We geven je hieronder in MENSEN-taal 5 tips die jou als bedrijf kunnen helpen om je vacatures eenvoudiger en sneller ingevuld te krijgen. Want ook daar zijn we het unaniem over eens: goede medewerkers zijn essentieel voor je bedrijf.

Tip 1: gebruik je rekruteringswapens slim!

De tijd van ‘post & pray’ is voorbij. Voor elke aanwerving is een plan van aanpak een echte must, want het aanbod van rekruteringskanalen is enorm: jobsites, print magazines, sociale media, mailings … Ga na waar jouw ideale kandidaat zich bevindt, zet in op de juiste kanalen en vind die éné witte raaf!

Tip 2: maak werk van je employer brand

Sollicitanten kiezen niet langer meer voor het bedrijf dat het beste loon biedt en zich het dichtst bij hun woonplaats bevindt. Ze kiezen voor het bedrijf waarbij ze zich het beste voelen, dat strookt met hun persoonlijke waarden. Je employer brand, jouw unieke werkgeversidentiteit, speelt hierin een belangrijke rol. Toon de kandidaten waarom het net zo leuk werken is bij jouw bedrijf. Laat in de vacature bijvoorbeeld een collega aan het woord. Want vergeet niet, in een arbeidsmarkt waar er krapte heerst, is het eerder het bedrijf dat solliciteert bij de kandidaat in plaats van omgekeerd!

Tip 3: focus meer op soft skills 

Uiteraard zijn hard skills en vaardigheden belangrijk, maar attitude en persoonlijkheid misschien nog net ietsje meer. Welke persoonlijkheid, hobby’s, interesses bezit jouw ideale kandidaat? Door dat concreter te maken, zal je kandidaat niet alleen goed matchen met de vacature, maar ook met het team waarin hij of zij terechtkomt. Vergeet niet, vaardigheden kan je meestal aanleren, maar een attitude helaas niet.

Tip 4: gebruik de kracht van je eigen netwerk

Heb je er al eens aan gedacht om je rekrutering op een originele manier aan te pakken? Een originele e-mailhandtekening waar in je duidelijk maakt wie je zoekt, leuke posts op sociale media of misschien zelfs een incentive om je eigen medewerkers te helpen zoeken naar hun toekomstige collega, zijn slechts enkele mogelijkheden.

Tip 5: werk samen met geschikte rekruteringspartners 

Wil je samenwerken met een interim- of selectiekantoor om je nieuwe medewerker te vinden? Doe dan het nodige onderzoek. Elk kantoor heeft immers zijn eigen accenten. Welke service bieden ze je? Matcht hun DNA met dat van jouw bedrijf? En vooral, voor welke prijs? De samenwerking met een kantoor moet eerder een partnership dan een pure leverancierssamenwerking zijn, als je het beste uit je investering wilt halen!

Graag advies over je rekruteringsstrategie? Contacteer ons vrijblijvend via vraaghet@mens.be.